אודות "נגיש"ות"
אנשים עם מוגבלויות מהווים כ- 20% מכלל האוכלוסייה בישראל. נתון מפתיע זה מבליט יותר מכל את חוסר המודעות שלנו למי מסבבנו הסובל ממגבלות, פיזית או נפשית. והם כאמור, רבים. נכון שרוב המוגבלויות הפיזיות ניכרות לעין גם אם לא כולן, אך וודאי שאת רוב המוגבלויות הנפשיות קשה מאד לזהות.
כאמור, אחת או אחד מכל חמישה אנשים סובל ממוגבלות כלשהיא.
העלאת המודעות הציבורית יחד עם שבירת הסטיגמות – מאפשרת שיח פתוח על נושאים רבים שבעבר היו מוסתרים ומודחקים. כולל שימת לב לפגועי הנפש והגוף שבינינו ולזכויותיהם.
חלק מהתהליך המבורך בא לידי ביטוי גם בעולם ההלכה הנדרש לתת מענה בתשובות לשאלות העולות מהשטח.
מקום רב יש עדיין לעשיה, לשיפור, לתיווך לחברה ולקהילות ויצירת רשת תומכת בם ובמשפחותיהם.
בית הלל הנהגה תורנית קשובה – רואה חובה חברתית-דתית למצוא את מירב הדרכים לשילוב חברתי קהילתי מלא יחד עם מתן מענה מותאם לצרכים של אנשים עם מוגבלויות. אנו מאמינים שהעיסוק בנושאים אלו בצורה גלויה יש בו לא רק להעלות מודעות חברתית, אלא קיום של צו מוסרי כלפי כל זולת, בהיותנו כולם ברואים בצלם אלוקים היוצרים יחד רקמה אנושית אחת. אנו תקוה שמלבד המענה הפרטי לשאלות, תיווצר תהודה ציבורית רחבה שתאפשר הכרה, תמיכה והכלה לאנשים המתמודדים עם מוגבלות.
לאור זאת הקמנו את אתר נגישו"ת אתר שיהווה מוקד מידע רעיוני, הלכתי ומעשי לאנשים עם מוגבלויות ולבני משפחותיהם.
אנו מזמינים אתכם להיכנס , לשאול שאלות לעיין בתשובות ובמאמרים – ולשתף!
בתפילה שהעיסוק הבהיר והברור בנושאים אלו יביא מרפא וחיזוק, הן בפן האישי הן בפן החברתי, "כִּי חַיִּים הֵם לְמֹצְאֵיהֶם וּלְכָל בְּשָׂרוֹ מַרְפֵּא" (משלי ד, כב)
צוות הרבנים והרבניות נגיש"ות
אתר נגישו"ת הוקם בשיתוף 'הארגון העולמי של בתי הכנסת והקהילות' שבין תחומי פעילותו הרבים, עוסק גם בפיתוח בתי הכנסת כמרכזים רוחניים וקהילתיים לכלל ישראל.